Boken-det-sitter-i-huvudet

Det sitter i huvudet:

Om viljans kraft att förändra ditt liv

Hur skapar man känslan av att allt är möjligt? Man har flyt, det känns lätt, självförtroendet är på topp och man känner sig som en vinnare. Hur gör man för att skapa ökad mental styrka för att undvika att vika ner sig och låta rädslans makt ta överhanden?

Det sitter i huvudet handlar om viljan som drifkraft och visar hur du stärker dig mentalt för att må och prestera ännu bättre. Hur du vidgar din trygghetszon, bemästrar din rädsla och skapar självförtroende för att lyckas. Det är en bok som berör och berikar – som kommer göra skillnad i ditt liv! Den hjälper dig att utnyttja hela din potential och se dig själv med nya ögon.

Inledning

”Vad vill du med resten av ditt liv?

Har du någon gång funderat på vad du vill med resten av ditt liv? Vad behöver du förändra och förbättra för att leva ett ännu friskare, rikare och roligare liv? Jag antar att du precis som jag har tänkt i dessa banor emellanåt. Men oftast stannar det vid just funderingar och så lever man på som man alltid har gjort.
Mitt liv snurrade på i ekorrhjulet med full agenda och total obalans. Trots att jag har ett drömjobb som föreläsare och utbildare där jag varje dag brinner för att inspirera och påverka andra människor i en positiv riktning glömde jag helt och hållet bort mig själv. Inom loppet av åtta år flyttade jag runt till tio olika adresser i jakten på lycka och harmoni vilket givetvis tog mycket kraft och energi. Under den här perioden jobbade jag oerhört mycket och levde ett osunt liv med skräpmat, lite sömn och sparsamt med motion. Jag var ständigt trött och orkade inte ens umgås med mina vänner. Till slut blev det en ond cirkel och jag kände självförakt. Jag gjorde mitt bästa för att dölja detta och hittade ständigt på bortförklaringar och ursäkter för att slippa ta tag i min situation. Jag levde i en slags förnekelse och var emellanåt så förvirrad att jag inte visste vad jag egentligen ville.

Till slut sprack bubblan och jag insåg att det var nödvändigt att börja ta tag i mitt eget liv.
 Oavsett vilka krafter du tror på är min övertygelse att du själv kan påverka och forma ditt liv i stor utsträckning. Jag vill ta dig med på en spännande resa som handlar om hur du med den rätta viljan kan förändra ditt liv mer än du tror. Självfallet har jag inte alla svar du söker men jag har lång erfarenhet av att inspirera andra att ändra riktning i livet. Jag har också min egen livshistoria som jag gärna delar med mig av och som förhoppningsvis kan hjälpa dig att ta första steget i din personliga utveckling.

Mitt liv fick en tuff start. Jag föddes på Rikshospitalet i Köpenhamn 1961. Samtidigt valde mina föräldrar att separera och gå skilda vägar. Då ingen ville ta ansvar för mig blev jag kvar på en avdelning för överblivna barn. Där låg jag i flera månader och till slut räddades jag av att min farmor och farfar bestämde sig för att bli mina fosterföräldrar. Innan jag fick flytta till farmor och farfar bodde jag en tid på olika fosterhem i Göteborg och även några månader uppe i Stockholm hos min faster Ingrid och hennes familj. Hon pratar fortfarande om hur stolt hon är över att hon fick se mig börja gå. Drygt ett år gammal kom jag dock tillbaka till Göteborg och togs om hand av farmor Margareta som blev som en mor för mig. Banden mellan oss blev oerhört starka, jag kallade henne mamma, och jag minns än idag rädslan för att någon skulle ta mig ifrån henne. Och det var precis det som hände …

Vi har alla både positiva och negativa upplevelser med oss från det förflutna. Vissa tråkiga saker som händer kan vi inte alltid påverka och styra över och då är det helt naturligt att reagera med känslor som frustration, ilska eller sorg. Men det är när vi fastnar i dessa känslor och de blir permanenta som det är lätt att falla offer för omständigheterna.
Men vad är det egentligen som gör att vissa människor mår bättre än andra, har mer framgång än motgång i livet, har mer flyt än oflyt och så vidare? Varför klarar somliga att visa prov på enorm mental styrka genom att vända motgång till framgång medan andra tappar fotfästet och får det betydligt tuffare i livet? Vad är skillnaden som GÖR skillnaden mellan dessa människor? De som lyckas – vad gör de annorlunda? Hur tänker de? Hur går de tillväga?
Det är några av frågorna jag kommer att besvara i boken. Och redan nu kan jag avslöja att en av de största skillnaderna mellan oss människor är hur vi väljer att tänka och förhålla oss till det som har hänt och vad vi lägger fokus på i nuet. Det viktigaste är inte vad som händer i livet utan hur du väljer att reagera på det som händer. Bestäm dig här och nu för att själv ta ökad kontroll över ditt liv. Kom ihåg att allt du behöver för att må riktigt bra och lyckas ännu bättre finns redan inom dig. Du kan påverka ditt liv mycket mer än du tror – det sitter i huvudet!

Jag önskar dig all framgång med din personliga utveckling!

Övriga kapitel

bok-sodermalm

 • Kap 1: Du kan mer än du tror
 • Kap 2: Vad är mental träning?
 • Kap 3: Vad vill du med ditt liv?
 • Kap 4: Att leda sig själv först
 • Kap 5: Stärk dig själv
 • Kap 6: Rädslans makt
 • Kap 7: Att växa med förändring
 • Kap 8: Du är vad du tänker
 • Kap 9: Självbilden formar ditt liv
 • Kap 10: Tändande målbilder
 • Kap 11: Att välja rätt attityd
 • Kap 12: Vänd motgång till framgång
 • Kap 13: Äg ditt liv!
 • Kap 14: Din personliga mästerplan