Vård- & omsorg

Vill du skapa det bästa äldreboendet, den bästa vårdavdelningen eller omsorgsplatsen som går att finna i vårt land? Att lyckas med detta handlar mycket om att få all personal att ta ökat ansvar, samarbeta bättre och hitta den dagliga motivationen och arbetsglädjen. Först då lyfter du omsorgen till en ny nivå och sätter alltid patienten eller den boende i fokus. Vill du veta hur?

 

Konsten att arbeta med människor

Många av de människor som valt att arbeta inom vård och & omsorg förtjänar den största respekt för deras enastående insatser som de gör dagligen på olika platser runtom i Sverige. Deras status ska vara av högsta rang och vi alla ska vara ytterst tacksamma för vad de uträttar och gör för våra äldre och alla de människor som har vårdplats och ligger på något av våra svenska sjukhus.

Men vad är det som styr och påverkar kvaliteten på en vård- eller omsorgsplats? Och hur integrerar vi de inneboende och anhöriga på ett ännu bättre sätt?

Med andra ord: Hur skapas den bästa vården & omsorgen, EGENTLIGEN?

Inspiration och motivation – vägen till framgång

Under årens lopp har jag föreläst för många av landets sjukhus och äldreboenden och träffat massor av engagerade människor som arbetar inom vården. Det som slagit mig är de stora skillnaderna på ledarskap, motivation, arbetsglädje och sättet att samarbeta på. Detta är något jag vill påverka. Därför skapade jag en utbildning som kallades för Skene-projektet och som utvecklades till en speciell utbildning med namnet MEA (Motivation, Effektivitet och Arbetsglädje). Syftet var att all vårdpersonal i Skene och Kinna skulle få gå en längre utbildning där målet var att halvera långtidssjuk­skrivningarna hos de anställda under en två års period. Detta lyckades med råge!

Som första pilotgrupp blev Äldreboendet Rönnäng.

Därefter har jag föreläst inom samma tema för såväl Sahlgrenska, Mölndal och Frölunda Sjukhus som för Karolinska, S:t Göran, Södersjukhuset och Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs.

 

Vill du och dina kollegor inspireras och få ökad motivation till att vilja utvecklas och lyfta till en ny nivå? Kontakta mig för ett samtal och bokning!

Tillhör du en annan målgrupp?

BLI INSPIRERAD DU OCKSÅ!