Säljare

Handen på hjärtat: Har du funderat på vad mental träning kan innebära för dig som arbetar med försäljning? Du har säkert deltagit i ett antal säljkurser och utbildningar – men konsten att bli mer framgångsrik som säljare handlar ofta om att vara mentalt stark.

Att sälja är en konst och du har ett yrke som kräver stor social kompetens, självförtroende, lyhördhet och förmåga att anpassa din kommunikation beroende på vilken typ av kund du förhandlar med. Är du dessutom mentalt stark har du de verktyg som krävs för att påverka kunden i det psykologiska spel som säljprocessen är. Den mentala träningen kan jag hjälpa dig med.

Mina föreläsningar och utbildningar är inriktade på prestationspsykologi och mental träning för säljare och säljledare.

 

Försäljningens innersta väsen (Säljerfarenhet sedan 80-talet)

Min egen karriär som säljare inleddes i början av 80-talet på världens största dataföretag IBM. På företagets Nordiska utbildningsskola, på Lidingö, utbildades all säljpersonal av de bästa lärarna och utbildarna som gick att uppbringa. Trots att jag fick ta del av den bästa säljutbildningen, av världen främsta säljcoacher, upptäckte jag snart att försäljning är så mycket mer än säljteknik. Det krävs något mer. När jag skaffat mig mer erfarenhet och rutin insåg jag att de bästa säljarna hade en mental styrka och utstrålade ett lugn – en säkerhet och inre trygghet – som överfördes på ett positivt sätt till kunden. Detta hjälpte kunden att ta rätt beslut vilket resulterade i att både kund och säljare blev nöjda.

Mental träning på schemat

Att den mentala styrkan är en avgörande faktor blev tydligt när jag föreläste för säljare som led av rädsla och ångest för att göra säljavslut. Detta bidrog till att jag fick möjligheten att 1994 föra in mental träning på schemat på IHM Business School i Göteborg, där jag arbetat som lärare och mental tränare under 10 års tid med alla möjliga sälj- och businessklasser.

 

 

Vill du öka dina försäljningssiffror samtidigt som du skapar lönsamma, långsiktiga kundrelationer? Varför är just du kundens naturliga val?

Detta och mycket annat är målet med mina föreläsningar och utbildningar.

Är det dags att ta ditt försäljningsarbete till nästa nivå?

Tillhör du en annan målgrupp?

BLI INSPIRERAD DU OCKSÅ!