Elev

Pluggstress, prestationsångest, motivation, krav, kompisskap, självförtroende och relationer. Du som studerar vet att det är många saker som påverkar studieresultatet. För att lyckas med dina studier, och må bra under tiden, är det viktigt att du hittar rätt vägar och strategier så att du är tillräckligt mentalt stark och orkar ligga i på det sättet som du själv önskar.

Men även för att ha energi över till annat.

 

När du går i skolan är det viktigt för dig att tänka på att du investerar kunskap till dig själv och där tillbringar du även några år av din tid. Du vill givetvis lyckas så bra som möjligt och samtidigt känna att du hinner med ditt privatliv också.

Hur hittar du motivation för att få det rätta flytet i pluggandet, tentorna och i det övriga livet? Hur skulle ditt studieresultat påverkas om du gick till varje föreläsning med en positiv känsla och större motivation?

 

Boosta självförtroendet och lyckas med det du vill

Ärligt talat, det är ingen tillfällighet att vissa studenter lyckas bättre än andra.

Det jag kan hjälpa dig med är hur du kan stärka ditt självförtroende, ditt mod och din studiemotivation – så att du får de resultat och betyg som du förtjänar. Du kan så mycket mer än du tror! Därför börjar jag alltid mina föreläsningar, och inspirationsträffar, för elever och studenter med mental träning – en väg till att ta ökad kontroll över sina studier och sitt liv!

Ett tips! På min hemsida har du gratis tillgång till mentala träningsprogram som du enkelt kan ladda ner och använda vid behov.

 

Du sätter gränserna, allt är möjligt

Det är viktigt att du förstår att det är du själv som oftast begränsar vad som är möjligt. Det sitter i huvudet, och det är hur du väljer att styra dina tankar, som oftast hjälper eller stjälper dina prestationer. Därför är mental träning precis som fysisk träning: tränar du rätt, blir du ständigt bättre.

Det gäller att verkligen bestämma dig för vad du vill, och vara med redan från början, så att du inte tappar din energi och ditt fokus.

Ibland kan det vara svårt att hitta den rätta balansen och hitta bra sätt att stärka dig mentalt. Du får gärna kontakta, eller maila, mig om du har några frågor eller vill ha tips på vägen. Tänk dig själv att oftare vakna pigg, utvilad, motiverad och mentalt stark och känna att allt är möjligt; det är bara upp till dig själv!

Kom ihåg, du ÄGER alltid men du måste träna för att bli bättre och det är ditt ansvar!

 

Väl mött!

Michael Södermalm

Framgångsfaktorer som fungerar

Under åren har jag föreläst för hundratals grundskolor, gymnasier och universitet och mött åtskilliga studenter som lyckas hålla motivationen på topp. Det har gjort att jag tagit fram något som jag kallar för framgångsfaktorer i skolan. Det vill säga vilka faktorer är skillnaden som GÖR skillnaden mellan de studenter – som lyckas oftare och bättre än andra. För att visa hur jag går tillväga ska jag ge dig ett exempel.

 

Konkreta verktyg för harmoniska och framgångsrika studier

20 år i rad har jag varit inbjuden till Tekniska högskolan i Jönköping för att föreläsa för alla blivande ingenjörer. Under 3 timmar föreläser jag under ämnet ”Konsten att lyckas med sina studier” och varje gång får jag ett fantastiskt gensvar från studenterna. Varför?

Jo, jag ger dem inte bara energi och en ”inspirations-boost” under deras första insparksvecka. De får även konkreta verktyg för att hantera stress, bygga upp sitt självförtroende och hålla studie- och livsmotivationen uppe. Jag talar även om hur de hanterar konflikter och skapar goda relationer. Men framför allt berättar jag om hur de stärker sig mentalt för att klara av både med- och motgångar.

Allt det där som är nyckeln till bra prestationer och goda resultat i studierna.

 

Mental träning – ett viktigt ämne på schemat!

Många av studenterna jag talar med efter mina föreläsningar önskar att mental träning och coachning borde vara obligatoriskt på schemat.

 

Tipsa dina lärare och rektorer! Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och ger dig möjlighet att ta del av det som är grundläggande för att må bra och lyckas med dina studier. Din skola kan boka mig genom att kontakta mig via telefon eller mail.

Ett tips! På min hemsida har du gratis tillgång till mentala träningsprogram som du enkelt kan ladda ner och använda vid behov.

Klicka här för att träna mentalt >

Tillhör du en annan målgrupp?

BLI INSPIRERAD DU OCKSÅ!