Våga byta karriär

Är du trött på ditt jobb? Du kanske har tappat gnistan och motivationen? Eller funderar du på att byta karriär, men vågar inte ta steget fullt ut?

Det starkaste skälet till att vi människor inte vågar byta karriär eller inriktning i livet har att göra med våra egna rädslor och begränsade övertygelser. De flesta av oss är ju trygghetsmänniskor; vi vet vad vi har men inte vad vi kan få och då väljer de flesta av oss det säkra före det osäkra. Just på grund av rädslor är det många som missar möjligheter som dyker upp precis framför ögonen på dem.

 

Att våga är att utvecklas

Har du tänkt på att vi ofta är mer rädda för att misslyckas, göra fel och göra bort oss än att ha modet och våga chansa för att vinna något nytt?

Prova istället att tänka så här: Vad har jag att förlora eller vad har jag att vinna om jag vågar ta steget?

Enligt mig finns inga misslyckanden i livet. Det finns bara nya lärdomar, kunskaper och erfarenheter. Har du det tänket oftare så kommer det bli både lättare och roligare att våga byta och bryta nya barriärer i livet.

 

Tankarna som begränsar dig

Hela livet präglas ju av att om du inte vågar så vinner du inget heller. Dessutom sätter vi upp begränsade tankar och övertygelser om oss själva och vad som är möjligt. Detta är något som förminskar oss och gör att vi tror mindre om oss själva och våra möjligheter att förverkliga våra drömmar. Istället backar vi och avstår från nya möjligheter som dyker upp och kanske ligger precis framför oss.

Många av oss tror hårt på våra begränsade tankar: man kan inte; det går aldrig; man är för gammal; man har inte tillräckligt med kunskaper som behövs; man är för oteknisk; man bor på fel ställe. Alla dessa tankar blir till slut din verklighet och så nöjer du dig med att säga: det-är-som-det-är, så-är-det!

Vem är du, vad vill du?

Om du dessutom lever i en omgivning som ständigt vattnar dina begränsade tankar och övertygelser med kommentarer som till exempel: det är omöjligt, det kommer aldrig att lyckas, det är för sent – hur lätt är det då att bryta nya barriärer?

Mitt tips är att du först måste ta reda på vem du är, vad du står för och vara sann i ditt tal. Utifrån det får du komma fram till vad du vill med ditt liv egentligen?

Det är viktigt att det är ditt eget beslut så att du inte byter karriär, eller gör något dumdristigt, bara för att andra förväntar sig att du ska göra det. Då blir det bara fel.

 

Lita på din magkänsla

På mina öppna föreläsningar ”Du kan mer än du tror – det sitter i huvudet” hjälper och inspirerar jag dig till att bli mer medveten om din inneboende potential. Du får också mängder av konkreta tips och verktyg, som vägleder dig hur du kan tänka för att våga lite mer och därmed få modet att byta karriär och inriktning i livet.

Ett råd som jag gärna delar med mig av redan nu är att våga lita på din egen ”magkänsla”. Oftast är den intimt sammankopplad med en inre röst i ditt huvud som viskar och ger dig det sanna svaret. Våga lyssna på svaret och våga agera i den riktningen. Vid närmare eftertanke, vad är det värsta som kan hända om du provar något nytt? Och vad är egentligen det bästa som kan hända dig om du vågar gå hela vägen?

 

Tänk på, att livet inte går i repris, livet går i direktsändning! 

Tillhör du annan målgrupp?

BLI INSPIRERAD DU OCKSÅ!