Träna mentalt

Nu kan du träna mentalt och stärka dig själv inför olika situationer där du vill känna dig mer lugn, säker och trygg! Mental träning är för dig som vill må och prestera bättre! Men precis som all träning så krävs det disciplin, målmedvetenhet och regelbunden träning! De här programmen är uppdelade i 3 olika delar för att hjälpa dig att göra rätt redan från början.

Del 1: Mental grund/konditionsträning

Öppna del 1

Del 1

Ljudspåren Muskulär Avspänning och Mental Avslappning. Här får du lära dig att förbättra din mentala kondition så att du orkar mer. Du får även lära dig att förstå skillnaden mellan en spänd och avspänd muskel. Detta för att du skall slappna av mer i de muskler som du inte behöver när du ska prestera max.Det är viktigt att kunna prestera avspänt och lära sig vara tänd men inte spänd.

Den här typen av träning lär dig att reglera din egen spänningsnivå vilket också gör att du kommer hushålla bättre med din energi. Sist men inte minst så får du lära dig att ”rensa” huvudet, gå ner i varv och hämta all den kraft och energi som du behöver för att både må och prestera ännu bättre.

Denna träning är en förutsättning för att du lättare ska klara av nästa del i den mentala träningen som är mer en målinriktad mental styrketräning.

Del 2: Mental styrketräning

Öppna del 2

Del 2

Här får du träna dig på att stärka din självkänsla och ditt självförtroende som är nyckeln till både ditt mentala mående och dina dagliga prestationer. Du får också träna på hur du kan jobba med dina målbilder och integrera dem i ditt undermedvetna så de blir ett med hela dig. Efter en kort tid kommer målbilderna bli dina nya styrbilder som automatiskt tar dig till målet. De som både tränar mentalt och fysiskt har större förutsättningar att lyckas än andra då det mentala oftast är det som är mest utslagsgivande. Det finns många talanger som inte har den rätta mentala styrkan och inte får hjälp med det. Sen finns det de som inte är lika talangfulla men som tränar både fysiskt och mentalt eftersom de förstår att det gör skillnad i slutändan.

Del 3: Tänkvärt

Öppna del 3

Detta kan du lyssna på när du vill eller behöver bli påmind om det som egentligen är så självklart för oss men som vi ibland har en tendens att helt glömma av. Tänkvärt ger dig en mental boost och den dagliga energikicken!

Soundcloud

Träna mentalt vart du än är.

Från och med nu hittar du mina mentala träningsprogram på SoundCloud. Du kan lyssna här på min hemsida eller via SoundClouds App som finns tillgänglig för både iPhone och Android. SoundCloud är en av världens största onlineplattformar för distribution av ljud och är dessutom helt gratis att använda. 

Available-on-App-Store google_play


Info-att-tanka-paInför din
mentala träning

• Lyssna på programmet max 5 ggr i veckan a 15 min / gång.
• Skapa rutiner för träningen. Bestäm dig för när du ska träna…

Visa fler

• Träna ej i samband med alkohol, direkt efter maten eller om Du har feber. Har du någon form av sjukdom rådgör med läkare först.

• Sätt eller lägg dig på ett bekvämt ställe där du kan koppla av.

• Träna endast ett program i taget.

• Skriva gärna ner i din träningsbok vilka tankar och känslor som Kommer upp i samband med träningen.

• Sätt även ett betyg mellan 1 – 10 (där 10 motsvarar enastående känsla) i din träningsbok efter varje kort träningspass.

• På så sätt får du en bättre struktur och överblick på din träning och du kan tydligt följa din utveckling.

Träningsschema

Träna enligt följande schema för att komma igång och få en bra struktur. Det är den långsiktiga, regelbundna och systematiska träningen som ger bäst effekt och resultat. Följ gärna de rekommenderade träningsschemat.

Ladda ner utskriftsvänlig version.

Mental grund / konditionsträning.

Vecka 1 och 2

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 1.

Vecka 3 och 4

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 2.

Vecka 5

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 1.

Vecka 6

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 2.

Mental målinriktad / styrketräning

Vecka 7 och 8

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 3.

Vecka 9 och 10

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 4.

Vecka 11

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 3.

Vecka 12

Denna vecka ska du endast träna / lyssna på program 4.

BLI INSPIRERAD DU OCKSÅ!