Villkorslös kärlek.

Villkorslös kärlek.

Ett av de bästa uttrycken jag har hört är ett engelskt citat som lyder ”You can buy a house but you can’t buy a home!”

 

I vårt sökande efter verklig lycka, kärlek och tillfredsställelse finns det ingenting som är viktigare än förmågan att vilja ge och ta emot kärlek villkorslöst! Hur duktiga är vi människor på att ge villkorslöst? På att ge överhuvudtaget? Inser vi betydelsen och konsekvenserna av det? Är vi tillräckligt tränade för att verkligen odla och dela med oss av denna gudomliga gåva? Jag tror att självinsikt genom kunskap och erfarenheter är skillnaden som GÖR skillnaden mellan människor. En del människor har denna självinsikt medan andra aldrig kommer att förstå det.

Om vi förstår vikten av att kunna älska sig själv först och acceptera sig själv för den man är, så är det mycket enklare och mer naturligt att även kunna ge och ta emot kärlek av andra människor.

Det är viktigt att göra mentala bokslut och inte gå omkring och älta massa oförätter. Det tar massor av onödig energi. Valet är alltid ditt! Det är också viktigt att befria sig från eventuella självdestruktiva tankar och känslor, samt fördömandet av andra människor. Fokusera på allt det goda istället. Rikta din energi på det som är viktigt och väsentligt för dig och där du känner att du även får energi. Konflikter och dispyter handlar inte så mycket om vad som händer mellan oss utan mer om vad som händer inom oss. Det gäller att titta inåt och bli mer medveten om vilka känslor som startas upp inom en själv och varför de startas upp? Vad ligger inom mig som gör att jag väljer att reagera på ett visst sätt i en viss situation? När man knäckt den koden så är det mycket lättare att vara i balans och harmoni med sig själv och ge villkorslöst! Det är inte alltid så lätt men den viktigaste kunskapen är att veta att det går om man bara vill och försöker! Det kan skapa mirakel i ditt liv. Så ta dig tid till att reflektera, prioritera rätt saker och agera mer i önskvärd riktning.

 

Livet går inte i repris!

 

Bästa hälsningar

Michael