Zlatan vilket geni

Zlatan vilket geni

Ikväll såg jag sista delan av Ibrahimovic från Rosengård med mer en ett mål! Det var en grymt bra dokumentär! Men först måste jag erkänna att jag har de senaste åren totalt ändrat uppfattning om fotbollsspelaren och människan Zlatan. Även om jag inte har någon rätt att säga så mycket om hans personlighet så har det hänt någonting med Zlatan som är magiskt! Vi är många som genom åren endast matats av medias skriverier vilket inte alltid givit oss den sanna och rätta bilden av Zlatan. De senaste åren när man lärt känna honom bättre genom alla intervjuer, hans bok, galor och dokumentärer som han medverkat i så har i alla fall jag ändrat min uppfattning om honom och känner en oerhörd stolthet att få vara med och beskåda detta fotbollsgeni. Att han kan spela fotboll och är Sveriges bästa fotbollsspelare och en av världens bästa genom alla tider är det många med mig som tycker. Men det är människan, myten och ikonen Zlatan som fascinerar mig mest. Förutom hans enorma talang har hans lidelse och uppoffring för fotbollen skapat ett enormt driv inom honom som har tagit honom till de största fotbollsscenerna och klubbarna i världen. Hur många har MFF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint Germain på sin CV?

Hans fysik, teknik och mentala styrka saknar motstycke. Han är 1.98 lång och väger 100 kg. Hans enorma tro på sig själv och visa omvärlden att man kan lyckas även om man kommer från tuffa förhållanden har också varit en stor drivkraft. Att sedan få allt det stöd som han fått ifrån sin familj och i synnerhet sin pappa har givetvis också hjälpt honom både i med och motgång. Han ville bli bäst och blev bäst! Ingen kommer på lång lång tid vara i närheten av hans betydelse och status för svensk fotboll! Det är så stort så att det nästan saknar ord. Han är en sann och fantastisk förebild för många barn, ungdomar, vuxna, medspelare och motståndare runtom i världen och han har mognat enormt som människa de senaste åren.. Han har fått en självinsikt av stora format och bett om ursäkt till många människor för sitt ibland illa beteende och handlande. Han skänker pengar och ger bort sina arvoden till olika välgörenhetsprojekt. Många tänker nog, det är väl lätt för honom att göra som tjänar så mycket pengar.

Men kom då ihåg att generositet handlar primärt inte om pengar utan mer om en persons grundläggande värderingar.

Han skänkte pengar till Malmö kommun så de kunde bygga en fotbollsplan med elljus i Rosengård så att alla barn och ungdomar kan lira boll och drömma om att bli en ny Zlatan. Han har gjort och upplevt redan så mycket och är en idol för många. Han är numera även min idol. När jag hör alla medspelare, motståndare, tränare och ledare uttala sin stora respekt och beundran för Zlatan Ibrahimovic får jag ståpäls. Och själv säger han att han fortfarande är motiverad att ständigt vilja fortsätta utvecklas som spelare och människa.

Låt oss njuta av alla hans fotbollskonster och akrobatik så länge han håller på för plötsligt en dag så slocknar även ljusen och alla applåder tystnar även för Zlatan. Så lycka till i allt du gör! Zlatan! Du gör oss stolta för den du ÄR och för allt du står för vad gäller att stärka varumärket Sverige ute i världen! Tack för det! Du är bäst och när du valde att göra ditt fjärde mål i en och samma match på Friends Arena i landskampen mot England den 14 november 2012 med en oförglömlig, overklig och helt sanslös bicicleta / cykelspark så blev det någonting märkligt som bara hände. Nämligen, det målet sände så tydliga signaler ut i hela fotbollsvärlden att nu gjorde han det IGEN! Men denna gång var det extraordinärt och hela världen applåderade och jublade samtidigt som de insåg att det bara är du och ingen annan som kan och vågar göra ett sådant spektakulärt och magiskt mål. Bara det att du tänkte tanken på att göra det var det största av allt! Du visar alltid på att det inte finns några gränser utan bara möjligheter och att det sitter i huvudet!

Och på köpet fick du dessutom alla dessa engelska journalister som alltid har tvivlat på din kapacitet och storhet att tappa hakan. Alla stod de upp på Friends Arena tillsammans med alla svenska fans och gav dig stående ovationer. Det var stort och ett ”magic moment” för oss alla! Tack för allt så här långt och lycka  till i framtiden!